top of page

Spray-Tan meest gestelde vragen

Hoe gaat een Spray-Tan behandeling precies?
Met een speciaal Spray-Tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid, er ontstaat direct een egaal bruine huid. Een behandeling van het gehele lichaam duurt slechts 10-15 minuten.

 

Wat is DHA?
DHA is het hoofdbestanddeel van alle spray-tanning producten en zorgt voor een bruine verkleuring van je opperhuidcellen.
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. Het is een koolhydraat dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet.

Is spray tanning geschikt voor mensen die moeilijk bruin worden of zonne-allergie hebben?
Ja, er is voor elke huidtype een geschikte bruiningsvloeistof ontwikkeld.
Ook voor mensen met vitiligo is het de moeite waard om Spray-Tan een keertje uit te proberen.

** De spray wordt afgeraden bij wondjes, psoriasis en eczeem.
** Ben je zwanger, overleg dan even met je verloskundige of huisarts.

 

Hoe lang blijft mijn bruine kleur?
Afhankelijk van voorbereiding, huidtype en verzorging blijft het resultaat gedurende 6 tot 10 dagen zichtbaar, hierna kan de Spray Tan desgewenst worden herhaald.

Wat kan ik doen om het effect zo lang mogelijk te behouden?
Een goede voorbereiding is belangrijk, goed scrubben zo,n 8 uur van te voren, en de huid goed hydrateren. Op de dag zelf echter geen olie, bodylotion, make-up of deodorant gebruiken. Om de teint langer vast te houden zijn er speciale hydraterende en bruinverlengende producten bij ons te koop.
Daarnaast is het aan te raden uw huid droog te deppen en niet te schuren met een handdoek, en een milde PH neutrale douchegel te gebruiken.

 

Geeft de spray af op mijn kleding?
Het kan voorkomen dat de vloeistof iets afgeeft. Deze vlekken zijn eenvoudig uitwasbaar op 30 graden.
Wij adviseren om losse, donkere kleding te dragen na een behandeling.

Kan ik na het gebruik van spray in de zon?
In de eerste paar uur na de behandeling kunt u extra gevoelig zijn voor de zon. U bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.In eerste instantie word u bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. U zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die u direct ziet na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep uw uiteindelijke teint eruit gaat zien.Bronzer en DHA beschermen op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet uw kleurtje u anders vermoeden!

Is dit product schadelijk voor mijn huid?
De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof. Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse Huidkanker Organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging, en de Amerikaanse Medische Vereniging.

De speciale mix van natuurlijke ingrediënten geeft u een vlekkeloze gebruinde kleur. De concentratie DHA in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3% – 5%. Dat percentage is bij spray tanning veel hoger, namelijk 8% – 15%.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan behandeling ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na 6 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

 

Word ik oranje van spray tanning?
Nee, u wordt niet oranje! De spray vloeistoffen zijn de laatste jaren ver door ontwikkeld en zijn van uitstekende kwaliteit. Er zijn verschillende vloeistoffen beschikbaar, voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit geadviseerd dan voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

 

Ik heb een feestje, ga trouwen of ander evenement wanneer kan ik het beste een behandeling boeken?
Voor het mooiste resultaat boekt u uw behandeling zo’n drie dagen van tevoren, uw kleur is dan op zijn mooist en absoluut geen kans meer op vlekken op uw feestkleding. (welke er overigens gewoon uitgewassen kunnen worden)

bottom of page